Suzuki: Kerékösszeszerelő kamerás ellenőrzése

Suzuki: Kerékösszeszerelő kamerás ellenőrzése
A Suzuki kerékszerelő partnere a kerekek összeszerelését, centrírozását, és raktározását napjainkig emberek segítségével végezte. A vállalatnál tapasztalt innováció azonban ennek a folyamatnak az automatizálását eredményezte. A kerékszerelő üzemben az embereket felváltották a korszerű automata berendezések: Egy operátor beadagolja a szelepet, a felnit, és az abroncsot, majd a berendezés felfújva, összeszerelve továbbítja a kész kereket a logisztikai rendszerben található felrakógépnek. A felrakógép a kereket annak típusa szerint (ami a szelep, abroncs, illetve felni kombinációjából áll össze) a megfelelő pufferbe helyezi. A típus meghatározása azonban nem egyszerű folyamat, vizuális ellenőrzést igényel:
  • a felnik néha csak árnyalatban különböznek;
  • nem szabványos állásban érzik a kerék;
  • a gumiabroncsok színjelölése árnyalatban, elhelyezkedésben gyártási batch-enként változik;
  • a felrakógép különböző állomásain tapasztalt, folyamatosan változó bevilágítás;
Ezek a tények megnehezítik egy szabály alapú rendszer helyes felparaméterezését. A megbízó kezdetben az Omron látórendszerével kísérelte megoldani a feladatot, azonban már a felnik egyértelmű megkülönböztetése is problémát jelentett a rendszer számára. Az Aeye a problémát könnyedén, típusonként már néhány 100 tanítópéldával önállóan képes kezelni. A betanítás egy műszakot vett igénybe. Az általunk fejlesztett és tervezet Aeye maradéktalanul megoldotta problémáját.

MIÉRT AZ Aeye ?

  • Folyamatosan fejlődik
  • Programozói, mérnöki tudást nem igényel
  • Stabil automatizálás
  • Önálló döntési folyamatra képes.
Az Aeye lehetővé teszi a teljes gyártási folyamat automatikussá válását. Az Aeye az ember vizuális döntési mechanizmusához hasonlóan tanítható, képes kezelni a nagy komplexitású feladatokat.

AZONNAL KIPRÓBÁLHATÓ

Az Aeye szoftver használata 5 perc alatt elsajátítható, kérje személyre szabott ajánlatunkat és személyes konzultációnkat. Várjuk levelét az info@aican.hu email címre, vagy látogasson el a weboldalunkra, ahol többek között interaktív formában Ön is kipróbálhatja, milyen egyszerűen taníthat egy minőségellenőrző, termeléstámogató asszisztenst.
Close Menu