Érzékszervek támogatása – Látássérültek

Érzékszervek támogatása – Látássérültek

Mindennapjaink természetes dolga az, hogy reggel kinyitjuk a szemünket, és elénk tárul a világ. Azonban nem mindenki ilyen szerencsés: a látássérültek e domináns érzékszerv nélkül kénytelenek vásárolni, étkezni, közlekedni, stb. A technológia segítséget nyújthat a látássérültek számára. Telefonjuk segítségével online jelentéseket kaphatnak a körülöttük lévő világról. Tartsatok hát velünk!

Az AiCAN elhivatottan keresi a mesterséges intelligencia használati és integrálhatósági lehetőségét az élet minden területén, melynek eredményeképpen összegyűjtöttünk néhány hasznos, és innovatív alkalmazási lehetőséget. A következő bejegyzésekben ezeket, a jelenleg már megvalósítható alkalmazásokat mutatjuk be. A bejegyzések célja a mesterséges intelligencia képességeinek bemutatása, továbbá a saját fejlesztéseinkről való beszámolás.

Döntéseink nagy részét szemünk segítségével hozzuk. Gondoljunk csak a menetrend leolvasására a buszmegállóban, vagy akár a vásárlás közben a kakaó szavatossági idejének megtalálására.

A digitális látás ideje megérkezett, egyszerű az analógia: ingedre csíptetett rejtett kamera szemként funkciónál, folyamatosan figyeli a körülöttünk történő eseményeket, és az említésre méltó eseményekről értesít.  Gondoljunk a látássérültekre akik a ruházatukon elhelyezett kamerák segítségével veszélyes helyzeteket kerülhetnek el. A kamerák segítségével továbbá feldolgozhatunk szöveges információkat, eseményeket, történéseket, szomorúságot, boldogságot, mosolyt. Ez a megoldás kiterjeszti a látássérültek világgal való kapcsolatát, számukra is lehetővé téve az eligazodást, információ begyűjtést még akkor is, hogyha nem áll rendelkezésre például Braille írás.

A mesterséges intelligencia segítségével képesek vagyunk a telefon által készített videofelvételt valós időben feldolgozni, leolvasni róla a szöveges információkat, és beszéddé alakítani azt.

Biztosak vagyunk abban, hogy az Ön vállalkozásában is vannak mesterséges intelligenciával automatizálható munkafolyamatok: amennyiben szeretné élvezni a mesterséges intelligencia használatával járó előnyöket, úgy jelentkezzen ingyenes, személyes konzultációnkra elérhetőségeink valamelyikén.

Close Menu