Optimalizált raktárkészlet

Optimalizált raktárkészlet

Kereskedelmi vállalatok bonyolult logisztikai rendszereket üzemeltetnek, amelyekben az elsődleges cél az árukészlet monitorozása, optimalizálása, és egyúttal a kiadások csökkentése. Ezeknek a feladatoknak a bonyolultsága az áru mennyiségével exponenciálisan fokozódik. A mesterséges intelligencia képes átlátni az adatok mögött rejlő információkat, és ezáltal segítséget nyújtani a beszerzési csapat számára, optimális raktárkészletet, raktárszabályozást nyújtva.

Az AiCAN elhivatottan keresi a mesterséges intelligencia használati és integrálhatósági lehetőségét az élet minden területén, melynek eredményeképpen összegyűjtöttünk néhány hasznos, és innovatív alkalmazási lehetőséget. A következő bejegyzésekben ezeket, a jelenleg már megvalósítható alkalmazásokat mutatjuk be. A bejegyzések célja a mesterséges intelligencia képességinek bemutatása, továbbá a saját fejlesztéseinkről való beszámolás.

A készletgazdálkodás a műveletek alapvető része, melyhez nagy költség társul. A készletszint minimalizálása nagyon fontos feladat, mivel általa biztosítható a raktár optimális kihasználása. Az optimalizálási folyamat azonban csak nagyon pontos előrejelzésekkel valósítható meg, figyelembe véve a szezonalitást, a trendeket, és más döntő tényezőket. A folyamatot bonyolítja, hogy az előrejelzésekhez tartozó jellemzők sokszor összetettek, továbbá hatalmas adathalmazok formájában állnak rendelkezésre. Az adatoknak a feldolgozása, és hasznosítása komoly megpróbáltatásokat jelent a szakemberek számára.

Fejlett gépi tanulási algoritmusok (mesterséges intelligencia) segítségével olyan fogyasztói hangulatelemzést, fogyasztói viselkedésmintákat és piaci elemzést lehet végezni, amely pontos keresleti előrejelzést nyújt. A készletgazdák csökkenthetik készletszintjüket anélkül, hogy félniük kellene a készlethiánytól, ezáltal csökkentve cégük működési költségeit. Egy optimalizált raktárban nincs felesleges részleg, illetve hiány, a tartalmat kizárólag az aktuális igényeket kielégítő alkatrészek teszik ki. A technológia ilyen területen való használatát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az Oracle, Salesforce és az Amazon szintén használják a technológiát raktárkészletük optimalizálására.

Biztosak vagyunk abban, hogy az Ön vállalkozásában is vannak mesterséges intelligenciával automatizálható munkafolyamatok: amennyiben szeretné élvezni a mesterséges intelligencia használatával járó előnyöket, úgy jelentkezzen ingyenes, személyes konzultációnkra elérhetőségeink valamelyikén.

Close Menu