Az AiCAN azzal a céllal jött létre, hogy az iparban, kereskedelemben, oktatásban, továbbá az élet minden területén megjelenő ismétlődő folyamatokat mesterséges intelligenciával együttműködő alkalmazások segítségével támogassa, illetve amennyiben lehetséges, ezeknek a folyamatoknak a végrehajtását a mesterséges intelligencia (MI – vagy angolul Artificial Intelligence) segítségével végezze.

MONOTON,

MINTÁN

ALAPULÓ

DÖNTÉSEK

 

MILYEN FOLYAMATOKRÓL VAN ITT SZÓ?

Munkafolyamataink 65-70%-a monoton, mintákon alapszik: ez igaz azokra a feladatokra, amelyekben az értéket egy mozdulatsorozat (fizikai munka), vagy racionális, empirikus úton megmagyarázható döntések sorozata (szellemi munka) képviseli. A százalékos számadat megdöbbentőnek tűnhet, de ha elgondolkodunk a nap mint nap a munkahelyünkön végrehajtott feladatokról, rájöhetünk, hogy valóságos. A növekvő munkaerőhiány miatt, illetve a hatékonyság növelése érdekében a vállaltok egyre inkább törekednek ezeknek a folyamatoknak az automatizálására, amellyel javítható a minőség, termelékenység, egyúttal pedig csökkenthető az előállítási költség. Az iparban megszokott automatizálási folyamatok jelenleg a robotizálásra korlátozódnak, amely kizárólag az emberi mozdulatok kiváltását jelenti: ez láthatóan csak a munkafolyamatok felére nyújt kielégítő megoldást (fizikai munka).

AUTOMATIZÁLÁS ÚJ KORA - AZ AGYUNKKAL VÉGZETT FOLYAMATOK REPRODUKCIÓJA

HOGY JÖN IDE A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA?

Fontos felismerni, hogy nem csak a mozdulataink, hanem a munkánkkal kapcsolatos döntéseink  is előre betanult minták alapján születnek (amelyek a múltbéli tapasztalatainkon, visszacsatolt eredményeinken, oktatásunkon stb. alapulnak). Ez a fajta szellemi munka napjainkban elvégezhető számítógépek, illetve mesterséges intelligencia segítségével. A számítógépek képesek a számukra mutatott példák alapján felismerni még a legbonyolultabb, rejtett mintákat, összefüggéseket is, ezáltal nagyon pontos, és gyors döntéseket hozni, továbbá folyamatokat előrejelezni, stb. Fejlesztéseink segítségével a betanult gondolkodást igénylő munkafolyamatok egyszerűen, kimagasló hatékonysággal, számítógép és perifériák segítségével végrehajthatóak, emberi beavatkozás nélkül.

PÉLDÁK

ALAPJÁN

TANÍTHATÓ

MI TESZI LEHETŐVÉ A SZÁMÍTÓGÉPEK SZÁMÁRA A “GONDOLKOZÁST” ?

A mesterséges intelligencia, ezen belül is az úgynevezett deep learning, amely lehetővé teszi a bonyolult minták, tanító példák segítségével történő, hatékony felismerését, és a minták új példákon való alkalmazását. A deep learning alapja minden esetben egy speciális felépítésű neurális háló, amely fejlesztése során az emberi agy idegsejtjeit (neuronjait), és azok közötti kapcsolatot vették alapul. Felépítése, és tulajdonságai lehetővé teszik a számítógépek számára a felügyelt tanítást, és ezáltal a problémamegoldást.

A mesterséges intelligenciával először kapcsolatba kerülő személyek számára sokszor ez a tudományág idegennek, megfoghatatlannak hangzik, azonban az elterjedésének exponenciális üteme a legjobb bizonyíték ennek a létjogosultságára. Mi segítünk a vállalkozása számára a lehető legjobb és legkorszerűbb megoldást nyújtani a munkafolyamatai terén a mesterséges intelligencia segítségével. Elkötelezetten dolgozunk azon, hogy ez a lehető legtöbb vállalkozás számára lehetővé váljon, és ezzel hozzá tudjunk járulni a vállalkozások sikeréhez.

Horváth Deli István

Co-founder

“A végtelen munkában és a munka szeretetében hiszek. Szeresd amit csinálsz, és soha többet nem kell dolgoznod. Egy fecske akár több bolygón is csinál nyarat.”

dddd.png
kerek_ZS

Hudák Zsolt Attila

Co-founder

“Célok nélkül nem érdemes élni. De kérdezem én, milyen cél az, hogy életünk aktív 80%-at egy képernyő előtt, vagy egy lehangolt gyártósoron töltsük? Nem erre születtünk.” ​

Copyright © 2019 AiCAN Minden jog fenntartva.

Close Menu