A Pénzügyi Szektorban

A Pénzügyi Szektorban

Személyreszabott befektetési csomagok, bankkártyás tranzakciók hitelesítése, hiteligénylések értékelése. Két dolog közös ezekben a folyamatokban: a pénzügy, és a mesterséges intelligencia. Cikkünk a pénzügyi szektorban való alkalmazási lehetőségekről szól, amely egészében átreformálja amit eddig a pénzügyekről gondoltunk.

Az AiCAN elhivatottan keresi a mesterséges intelligencia használati és integrálhatósági lehetőségét az élet minden területén, melynek eredményeképpen összegyűjtöttünk néhány hasznos, és innovatív alkalmazási lehetőséget. A következő bejegyzésekben ezeket, a jelenleg már megvalósítható alkalmazásokat mutatjuk be. A bejegyzések célja a mesterséges intelligencia képességinek bemutatása, továbbá a saját fejlesztéseinkről való beszámolás.

A mesterséges intelligencia térhódítása részben a digitalizált adatoknak köszönhető. Az olyan szektorok, ahol az adat nagy mennyiségben rendelkezésre áll, profitálni tudnak a technológia előnyeiből. Jelenleg a pénzügyi területek rendelkeznek a legnagyobb tanító példa adatbázissal, amely lehetővé teszi a hatékony előrejelzést, és esemény felismerést.

Befektetéseinket szeretjük biztos kezekben tudni, hiszen féltve őrzött tartalékaink sorsáról van szó. Egy befektetési portfólió nagyon sok befektetési lehetőséget tartalmazhat magában, amelyekből a megfelelőket a tanácsadók az ügyfélre szabva választják ki. Ez a feladat azonban nem egyszerű, mivel a befektetések széles választéka a legtapasztaltabb tanácsadót is összezavarja. A mesterséges intelligencia képes a trendeket, eseményeket figyelve előrejelzéseket tenni, amelyek alapján kialakítható egy magas hozamú, biztos hátterű portfólió.

Bevételi forrásunkat legtöbbször bankszámlánkon tároljuk, amelyhez tarozik egy bankkártya. Mindannyiunknak vannak vásárlási szokásai, amelyek alapján minősíthető egy fizetési tranzakció, hogy nem visszaélésről van-e szó. A mesterséges intelligencia képes rátanulni a szokásainkra, illetve a valós tranzakciók típusaira, és ezáltal elutasítani egy olyan tranzakciót, amelyet biztosan nem mi hajtottunk végre.

Álmaink otthonához legtöbbször szükségünk van anyagi segítségére, amelyel rögtön elérhetővé válik a hűen áhított otthonunk. Ehhez legtöbbször egy pénzintézet segítségét kérjük, akik a pénzüket számunkra több évtizedre odaadják. A tranzakció nagyon rizikós, mivel a visszafizetés meg nem történése jelentős hiányt okozhat a banknak. A rosszul sikerült hiteligénylések kiszűrése miatt a pénzösszeget folyósító intézetek minősítik a hiteligénylő személyt. Ez a minősítésnapjainkban a legtöbbször mesterséges intelligencia közreműködésével történik, amely képes átlátni a tulajdonságok között fennálló kapcsolatokat, és racionális döntéseket hozni ezáltal.

Biztosak vagyunk abban, hogy az Ön vállalkozásában is vannak mesterséges intelligenciával automatizálható munkafolyamatok: amennyiben szeretné élvezni a mesterséges intelligencia használatával járó előnyöket, úgy jelentkezzen ingyenes, személyes konzultációnkra elérhetőségeink valamelyikén.

Close Menu