Afrika szolgálatában

Afrika szolgálatában

Az AiCAN elhivatottan keresi a mesterséges intelligencia használati és integrálhatósági lehetőségét az élet minden területén, melynek eredményeképpen összegyűjtöttünk néhány hasznos, és innovatív alkalmazási lehetőséget. A következő bejegyzésekben ezeket, a jelenleg már megvalósítható alkalmazásokat mutatjuk be. A bejegyzések célja a mesterséges intelligencia képességinek bemutatása, továbbá a saját fejlesztéseinkről való beszámolás.

A következő ötletünk az egészséggel kapcsolatos, szoros barátságban van a személyes kényelmünkkel, továbbá nagy támogatója az privát zónánknak. Tartsatok hát velünk!

MOTIVÁCIÓ

A reggeli mosakodás közben szokatlan tünetekre leszünk figyelmesek a bőrünkön. Zaklatottak leszünk, és addig nem múlik el ez az érzés, ameddig egy orvosnak meg nem mutattuk a tüneteket. Délután eljutunk egy orvoshoz, aki kategorizálja a betegséget, készít egy diagnózist, majd pedig ad egy receptet, vagy ajánl egy lehetséges kezelési módot. Az egész folyamat kellemetlen, mert felemészti az időnket, nem is beszélve arról, hogy be kell engednünk valakit a privát szféránkba.

EGYENLŐEK VAGYUNK

Földünk nagyon sok fejletlen területet számol magán, mint például Afrika, vagy Dél-Amerika, ahol nem ilyen szerencsés a helyzet: az előző bekezdésben feltételezett, mindenki számára elérhető orvoslás nem áll rendelkezésre. Amíg számunkra egyértelmű az a tény, hogy fél órás távolságban találunk egy rendelőt, addig az ott élő embereknek nincs lehetőségük elmenni orvoshoz, mert az egy főre jutó orvosok száma nagyon alacsony. A legtöbben az ott lakók közül meg sem próbálnak elmenni doktorhoz egy tünet megjelenése után, ami a betegségek súlyosbodását, a fertőzések terjedését, és a korai halálozást idézi elő. A technológiával tehetünk e szomorú tény ellen!

 

MEGOLDÁS

Környezetünkben biztos találunk olyan személyt, akinek a zsebében van nagy felbontású kamera, a telefonjába integrálva. Ez a fejletlen országokra is igaz. Képzeld el azt a lehetőséget, hogy csak egyszerűen lefotózod a tüneteket a kezeden egy applikáció segítségével, és néhány másodperc múlva megkapod a diagnózist és a segítséget egy “szakértőtől”. Egy pillanat alatt a diagnózis és a megoldás is rendelkezésre áll. Ez a mesterséges intelligencia segítségével lehetséges. Az AI képes orvosi folyóiratok, szakirodalmak ezreit átolvasni, megérteni a tüneteket, és a képfelismerés segítségével meghaladni egy szakértői csoport pontosságát is egy adott bőrbetegség felismerésében. Ez a gyorsaság, rugalmasság és precizitás nagy könnyedséget jelent és sok életet menthet meg, továbbá elérhetővé teszi az orvoslást olyan fejletlen területeken, ahol eddig ez nem volt mindenki számára elérhető.

Biztosak vagyunk abban, hogy az Ön vállalkozásában is vannak mesterséges intelligenciával automatizálható munkafolyamatok: amennyiben szeretné élvezni a mesterséges intelligencia használatával járó előnyöket, úgy jelentkezzen ingyenes, személyes konzultációnkra elérhetőségeink valamelyikén.

Close Menu