Raktározás – Komissiózás

Raktározás – Komissiózás

Az internetes vásárlások napjaink részévé váltak. Kezdődött a folyamat a karácsonyi bevásárlásokkal, azonban manapság már fél liter tejet is a házunk ajtaja elé hoznak, ingyen. Tudjuk, hogy a termék, amelyet kapni fogunk jó minőségű, azonban azt már csak kevesen, hogy a weboldal mögött található szürke, hideg raktárban milyen folyamatok teszik lehetővé a fotelből való vásárlást. Cikkünk a rendelés összekészítés optimalizálásával foglalkozik.

Az AiCAN elhivatottan keresi a mesterséges intelligencia használati és integrálhatósági lehetőségét az élet minden területén, melynek eredményeképpen összegyűjtöttünk néhány hasznos, és innovatív alkalmazási lehetőséget. A következő bejegyzésekben ezeket, a jelenleg már megvalósítható alkalmazásokat mutatjuk be. A bejegyzések célja a mesterséges intelligencia képességinek bemutatása, továbbá a saját fejlesztéseinkről való beszámolás.

A webáruházak bevett szokása a lehető legtöbb vásárló csábítása érdekében az egyre színesebb árukészlet biztosítása. Így elérhető, hogy az ügyfél egy komplett vásárlást az adott oldalon bonyolítson, illetve hogy egy új igénnyel is az adott szolgáltató weboldalán kezdje a keresgélést. Ez a széles kínálat több ezer különböző terméket jelent, amelyek mindegyike egyedi helyet foglalnak el a raktáron belül. Azt a folyamatot, ahol a leadott rendeléseket összekészítik, komissiózásnak hívjuk. Egy öt termékből álló megrendelés esetén elképzelhető, hogy egy több ezer négyzetméteres raktárban milyen sokféle sorrendben/útvonalon lehet felvenni ezeket a termékeket. Az utak legtöbbje időt, és energiát pazarló, ezt az adott raktárt jól ismerő, tapasztalt komissiózók pontosan tudják.

A mesterséges intelligencia megoldást nyújt az útvonal kiválasztásában. Képes a leadott rendelések, illetve a raktárkészlet pontos ismerete által a rendeléseket csoportosítani komissiózókra,és a rendelések teljesítéséhez szükséges, raktáron belüli utat kikalkulálni a leghatékonyabb rendelés kiszolgálás érdekében. Ezzel a módszerrel nem szükséges minden komissiózót betanítani az adott raktár layoutjához, hiszen az optimalizáló számításokat az MI végzi.

A mesterséges intelligencia figyelemmel van a dolgozók fizikai állapotára, fáradtságára. Az optimális terheltség érdekében a feladatokat úgy osztja ki, hogy a nagyobb fizikai megterhelést jelentő rendeléseket a frissebb dolgozóhoz rendeli. Így csökkenthető a dolgozók egészségügyi megterhelése, továbbá növelhető a munkavállaló elégedettsége.

Biztosak vagyunk abban, hogy az Ön vállalkozásában is vannak mesterséges intelligenciával automatizálható munkafolyamatok: amennyiben szeretné élvezni a mesterséges intelligencia használatával járó előnyöket, úgy jelentkezzen ingyenes, személyes konzultációnkra elérhetőségeink valamelyikén.

Close Menu