Mesterséges Intelligencia Koalíció

Mesterséges Intelligencia Koalíció

Megalakult a Mesterséges Intelligencia Koalíció, melyben az AiCAN, mint alapító tag vállal szerepet.

Innovációs és Technológiai miniszter, Dr. Palkovics László kezdeményezésére, hazánk, a kormány támogatásával, megtette az első lépést a Mesterséges Intelligencia fejlesztésének irányába. A koalíció célja egy olyan mesterséges intelligencia platform (MIP) létrehozása, mely fejlesztett eszközeivel és szoftvereivel segítséget nyújt a magyar kis és középvállalkozások számára a piaci versenyelőny megszerzésében.

A koalíció egy hidat képez a jelenleg is aktívan, mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalkozások között: eredményeképpen közösen támogathatjuk hazánkat szakterületünkkel.

Örömmel tölt el minket a minisztérium felismerése ebben a témában, és hogy a több mint 70 alapító tag között mi is ott szerepelhetünk. Bízunk a minisztérium által kitűzött célokban, és hisszük, hogy a MIP megteremtése gyökeresen fogja megváltoztatni Magyarország helyzetét Európában. A cél, hogy Európa vezetői legyünk ebben a témában, reális, mivel az MI azon kevés ágazatok közé tartozik, ahol nem az ország nagysága, hanem annak szellemi vagyona számít.

Minden alapító tagnak sikeres együttműködést kíván az AiCAN csapata.

Close Menu