Miért pont most? A mesterséges intelligencia elterjedése

Miért pont most? A mesterséges intelligencia elterjedése

A tudomány fejlődése elválaszthatatlan részét képezi a mindennapi életünknek, éppen ezért a változás, amely érinti a fejlődés előtti pillanatig megszokott életünket, elkerülhetetlen folyamat. A történelem számos ilyen példát tartalmaz, amely alapjaiban változtatta meg addigi életünket, munkahelyeinket. A mesterséges intelligencia kutatása során elért kiváló eredmények már most is részét képezik a mindennapjainknak, illetve a gazdasági, ipari alkalmazások száma is exponenciális növekedést mutat. Hogy mi ennek az oka?

Jussila, Jari & Kärkkäinen, Hannu & Erkinheimo, Pia. (2015). The New Era of Crowdsourcing — Industrial Crowdsourcing. 25-31.

A mesterséges intelligencia több tudományág szimbiózisának a gyümölcse. Az elterjedése megalapozott volt matematikailag már az előző évszázadban is, azonban a számítástechnikai kapacitások hiánya miatt ez az elterjedés nem történt meg. Napjainkban a személyek számára is rendelkezésre álló számítási teljesítmény elegendő a tanuló algoritmusok futtatásához, kiértékeléséhez, továbbá a digitális valóságot egyre inkább érintő életünknek köszönhetően felfoghatatlan mennyiségű adat (tanító példa) képződik másodpercről másodpercre, amely adatok segítségével taníthatóvá válik bármilyen jól specifikált feladatra egy mesterséges intelligenciát alkalmazó rendszer. Ennek a két fő tényezőnek köszönhető az elterjedés egyre erősödő üteme. A későbbi bejegyzésekben szó lesz a mesterséges intelligencia térhódításáról, felhasználási területeiről, és korszakalkotó megoldásairól.

Biztosak vagyunk abban, hogy az Ön vállalkozásában is vannak mesterséges intelligenciával automatizálható munkafolyamatok: amennyiben szeretné élvezni a mesterséges intelligencia használatával járó előnyöket, úgy jelentkezzen ingyenes, személyes konzultációnkra elérhetőségeink valamelyikén.

Close Menu