BECKHOFF – AiCAN EGYÜTTMŰKÖDÉS

BECKHOFF – AiCAN EGYÜTTMŰKÖDÉS

A Beckhoff vállalatcsoport az automatizálási szegmens egyik fontos szereplője. Megoldásaikkal az automatizálási feladatok széles skáláját fedik le: hajtásvezérlések, ipari PC-k, terepi busz eszközök, stb. Termékeik segítségével egy komplett, optimalizált, de egyben valós idejű vezérlőrendszer építhető ki.

Profiljuk már régóta az új automatizációs technológiák alkalmazása, mely alól nem kivétel a mesterséges intelligencián alapuló megoldások bevezetése. Innovatív hozzáállásukat az is alátámasztja, hogy 2019-ben Hannoverben MI alkalmazást prezentált. A TwinCAT vezérlőrendszeren gépi tanulást alkalmaztak a mozgó pályák energiafogyasztásának csökkentése érdekében. Ez a hozzáállás és szemléletmód közös pontja a két szervezetnek.


Az AiCAN, együttműködve a Beckhoff Automation Kft-vel, egy olyan integrált megoldáson dolgozik, amely segítségével a szabályokkal nehezen/nem kifejezhető vizuális döntést igénylő feladatok automatizálhatóvá válnak. A projekt célja az Aeye asszisztens összekapcsolása a Twincat rendszerrel, és ezáltal egy optimalizált adatfolyam létrehozása a két rendszer között. A TwinCat Vision egyszerű feladatok automatizálására tökéletesen alkalmazza a szabályalapú algoritmusokat és a projekt befejeztével a komplex, nehezen osztályozható feladatokat is képes lesz megoldani.

Ez a megoldás megkönnyíti a már Beckhoff vezérlőrendszert használó partnereink számára a szoftver használatát, illetve szélesíti a Beckhoff rendszerekkel automatizálható feladatok körét.


Close Menu